Sobota, 28 Říjen 2023 21:44

Házenkáři Zubří potvrdili na domácím hřišti roli favorita a zvítězili o 5 branek

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

Chance Extraliga mužů – 10. kolo

HC ROBE Zubří – TJ Cement Hranice 28:23 (14:10)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Zlomové momenty: Zubří se rychle dostalo do náskoku 3:0 a od té doby své vedení prakticky už nepustilo. Hranice se několikrát dostaly na dostřel, ale domácí vždy přepnuli na vyšší rychlostní stupeň. I koncovku utkání si Robe pohlídalo a slavilo vítězství s rozdílem pěti zásahů ve skóre.

 

Zajímavost zápasu: V posledních šesti vzájemných duelech Zubří ani jednou neprohrálo, přišlo pouze o bod za remízu v listopadu 2022.

 

Nejlepší střelec: Na domácí straně zazářil se sedmi góly Tomáš Mičkal, o jednu trefu méně zaznamenal Tomáš Kyryljuk. Za hosty byli nejproduktivnější šestigóloví Jakub Padalík s Luďkem Piwkem.

 

Co výsledek znamená: Zubří si díky výhře vybudovalo tříbodový náskok před devátým Jičínem. Hranice zůstávají stále na dvou bodech v poslední trojici.

 

Pozápasové rozhovory:

Peter Dávid, trenér HC ROBE Zubří: „Z mojí strana gratulace k výkonu Hranic. Od nás to bylo hrozně upracované vítězství. Pohybujeme se s výkony na sinusoidě, bojujeme se stabilitou našeho výkonu. Jsem ale rád za tento týden, postoupili jsme v Českém poháru a i v Chance Extralize jsme vyhráli. Splnili jsme si naši povinnost. Výkon si ještě probereme osobně s chlapci.“

 

Štěpán Krůpa, hráč HC ROBE Zubří: „Dva body proti Hranicím byly povinné, ještě s postupem v Českém poháru je to super, ale tady to „super” končí. Je to docela nekomfortní zóna, ve které se nacházíme, potřebujeme se dostat na náš optimální výkon. Hranice nás neskutečně potrápily. S Radimem Brožem si naše střelce určitě prošli a za to jim patří gratulace. Před námi je ještě kus práce, jsme mladý tým a potřebujeme se vytáhnout hodně dobrým výkonem proti hodně dobrému soupeři.”

 

Radim Brož, trenér TJ Cement Hranice: „Gratulace domácím. My jsme sem přijeli s nějakým plánem, neměli jsem zde co ztratit. Mrzí mě, že jsme v určitých momentech zbrklí, ale věřím, že když toto odbouráme, dosáhneme cíle, který jsme si vytyčili. Tedy vyhnout se baráži a skončit nejhůře jedenáctí. Věřím, že se nám to podaří. Klukům chci poděkovat za výkon, jak to oddřeli.”

 

Filip Vyorálek, hráč TJ Cement Hranice: „Taky gratuluji Zubří k výhře. Myslím, že jsme neodehráli špatné utkání. Brankář Zubří předváděl skvělé zákroky. Zase jsme si to v útoku prohráli.”

 

  • Nejvíce branek: Mičkal 7, Kyryljuk 6, Kaminski 5 – Padalík 6, Piwko 6, Pelák 4
  • Sedmimetrové hody při hře: 3/3 – 5/5
  • Vyloučení: 3:2
  • Rozhodčí: Petr Kremláček – Filip Procházka
  • Diváků: 734
Naposled upraveno Středa, 01 Listopad 2023 22:02
zpět na úvod